A Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett május 31-ei Kihívás Napja sportrendezvényen a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyerte el az ország „Legsportosabb tűzoltó-parancsnoksága” címet. A győztesnek járó díjat június 13-án vehette át a parancsnokság képviselője.
A BM OKF immáron harmadik alkalommal csatlakozott a „Kihívás Napja” elnevezésű rendezvénysorozathoz. Minden évben május utolsó szerdáján, 1991 óta megrendezik ezt az eseményt, ami világszerte legnagyobb tömegsport-program, ahol a cél az, hogy minél több ember mozogjon a nap folyamán legalább 15 percet.

 

 

Ebben a tömegsport jellegű megmérettetésben külön „Tűzoltó-parancsnokságok” kategóriában versenyezhettek egymással a tűzoltó kollégáink. Összesen 14 parancsnokság pályázott nagy létszámmal, ismert sportolókkal megerősítve és sok-sok különlegességet felvonultatva, annak érdekében, hogy minél több különböző, 15 perces fizikai aktivitást hajtsanak végre. Ezek között a klasszikus sportágak mellett volt faaprítás, hasogatás, tömlőgurítás, ugrókötelezés, TRX, kettleball, tűzoltó fecskendő húzás, stb.

 

 

A rendezvény talán legnehezebb kihívása elé a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állította állományát, hiszen ők nap folyamán az országban elsőként egy különleges „tűzoltó maratont” rendeztek meg. Az általuk kitűzött cél szerint a negyvenkét kilométert, azaz a 105 kört közösen, váltófutásban teljesítette az állománya 400 méteres futópályán. A „maraton” teljesítéeében harminc kollegánk vette ki a részét, felkészültségük függvényében ki több, ki kevesebb kört vállalva a 105-ből, amit végül három óra huszonnyolc perc alatt sikerült teljesíteni.

Díjazásra kerültek még a 2. és 3. helyezést elért Tűzoltóparancsnokságok, megtekinthető:    http://masport.hu/a-legsportosabb-tuzoltoparancsnoksagok/

© by OKSE - Joomla Templates