Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Budapesti Tűzoltó Szövetség által rendezett BM meghívásos Rendvédelmi Sárkányhajó Bajnokság május 26.-án ismét a Budapesti Újpesti- öböl adott otthont.

A versenyt immáron kilencedik alkalommal rendezték meg Budapest közepén elterülő Újpesti- öbölben, a pénteki eseményt Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója nyitotta meg. Tábornok Úr elmondta, hogy a sárkányhajó bajnokság az ország egyik legnagyobb rendvédelmi versenye, köszönhető a sportolók nevezési kedvének. Kiemelte, hogy jó hangulatú, bajtársias versengés ez, amelynek köszönhetően megmutatható a bizonyítási szándék. Jó szórakozást kívánt. Beszédét a következővel zárta: „Egy hajóban evezünk”.

Kelemen Zsolt a Budapesti Tűzoltó Szövetség elnöke kiemelte, hogy örömére szolgál, hogy hozzájárulhat a szövetség a verseny sikerességéhez. Balesetmentes közlekedést és jó versengést kívánt a csapatoknak.
A verseny 15 csapat 300 versenyzője nevezett, akik 200 méteres pályán versenyeztek, a Magyar Kajak- kenu Szövetség szabályait szem előtt tartva rendezték meg.
 

A tavalyi címet megvédve, a dobogó legfelső fokára ismét a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata állhatott fel.

A díjakat Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai igazgató-helyettese adta át.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság központi és területi besorolású szervei, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint az Országgyűlési Őrség versenyzői mérték össze erejüket.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk!


Eredmények: 

 1. Fővárosi Tűzoltók
 2. ELMŰ vagyonvédelem
 3. Speed Dragon Baja HTP
 4. Honvéd Gálya
 5. Kaposvári Tűzoltók
 6. Országgyűlési Őrség
 7. Bakonyi Gályarabok
 8. Budapesti Rendőr- főkapitányság
 9. Dabas HTP
 10. Székesfehérvári Tűzgolyók
 11. Gödöllő HTP
 12. Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
 13. Őrült Nők ketrecben (Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság női csapata)