A Pest megyei Sarlóspusztán rendezték meg június elsején a harmadik tűzoltó korongvadász versenyt, amelyre az ország minden pontjáról érkeztek tűzoltók. Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezte megmérettetésen korongvadászatban, futóvadlövésben és vadászversenyen mérték össze tudásukat a kollégák.


Ahogy az első két viadal esetében, az idén is nagy volt az érdeklődés, több mint hatvanan neveztek a különféle versenyszámokban, a mezőny egyetlen hölgytagja mindhárom versenyen részt vett. A korongvadászatnál az indulók kötelezően három pályát teljesítettek, pályánként huszonöt korongra lőttek söréttel. A legjobban hatvan-hatvanöt találat feletti eredményt értek el. Az időjárás kedvezett a versenynek, ám a fel-feltámadó szél néha befolyásolta a korong mozgását. A futóvadlövésnél a versenyzők golyós fegyverükkel öt jobbra, öt balra mozgó célra lőttek, tíz értékelt lövést kellett leadniuk. A vadászversenyben szintén golyóval, száz méterről lőttek egy őz alakú célra, öt lövést lőbotról, ötöt pedig padról adtak le. A rendezvény elmaradhatatlan részét képezte a hagyományos gulyásozás, az étel azonban hagyományosan nem a zsákmányból készült.

Korongvadászatban egyéni bajnokot avattak, a versenyt Valentyik Péter nyerte. A vadászversenyben szintén egyéni győztest hirdettek, Istenes László személyében. A háromfős csapatok versenyében pedig a Pernyetiprók csapata (Valentyik Péter, dr. Kiss Balázs, Kristóf Sándor) bizonyult a legjobbnak. A díjakat Dobos Gábor tűzoltó alezredes adta át

Eredmények

Képek a GALÉRIÁBAN

© by OKSE - Joomla Templates